Show

  2de kleuterklas

  Ik ken een lief kind

  wil je het eens zien?

  Kijk dan eens in de spiegel

  dan zie je het misschien

  Rikki ons vriendjerikki

  Rikki is een bijzonder konijn, dat anders is dan andere. Kleuters ontdekken dat we allemaal anders zijn maar dat toch iedereen zijn talent heeft.

  Hij komt regelmatig terug tijdens het klasgebeuren. (kalenders en onthaal- afsluitmoment). Regelmatig werken we ook een weekje rond Rikki en zijn vriendjes. Hij is de rode draad gedurende het hele jaar.

  Wie is onze juf?

  davina

   

  Ik hou van zingen en met de kleuters dingen te ontdekken. Het welbevinden in de klas vind ik zeer belangrijk. Ook vind ik het heerlijk om samen met ouders te werken in onze klas. We doen dus ook regelmatig beroep op de talenten van onze ouders.

  We brengen maandelijks een bezoekje aan het rusthuis in Zoutleeuw. Hier is niet zozeer de activiteit het hoofddoel maar wel het contact tussen jong en oud. De gesprekken die er ontstaan zijn van onschatbare waarde.

  Welke kalenders zijn aanwezig?

  Weerkalenders: we zingen samen het weerlied. Een kleuter mag aan het grote raam gaan kijken welk weer het is. Hierna wordt de juiste weerstempel gekozen die dan onder de juiste dag wordt geplaatst.

  Dagen van de week: naast de kleuren komen bij ons ook de symbolen aan bod

  Scheurkalender en blokjes: elke dag wordt er een briefje afgetrokken, we proberen de cijfers te herkennen, we zoeken de cijfers op de blokjes en zetten een kruisje bij het cijfer op de maandkalender.

  Maandkalender: elke maand heeft zijn eigen symbool. We hangen de ganse maand op. Hierop kunnen we het aantal weken zien, kunnen we vooruitblikken naar een speciale gebeurtenis, kunnen we zien wie jarig is. Elke dag zetten we een kruisje bij het juiste cijfer.

  Seizoenskalender: wanneer er een nieuw seizoen begint plaatsen we het juiste kaartje hierop. We bespreken de kenmerken van het seizoen.

  Verjaardagskalender: kleuters zien wie er als volgende jarig is.

  Keuzebord: tijdens de spelmomenten maken we gebruik van het keuzebord. Kleuters leren bewust kiezen en houden hierbij rekening met het aantal kleuters dat toegelaten is in die hoek.

  Verjaardag

  Op jou verjaardag mag Rikki ook mee naar huis om samen met jou te vieren (tijdens de vakantie worden er afspraken gemaakt met de juf)

  Terugkerende activiteiten

  Rikki op bezoek

  De kleuter krijgt dan de logeerkoffer mee. Er zit ook steeds een boekje in dat je samen met je kleuter kan lezen.

  Bezoek aan het rusthuis

  Het contact tussen de bewoners en de kleuters is hierbij het belangrijkste doel.

  Bibliotheekbezoek (na de kerstvakantie)

  Om de veertien dagen gaan we op woensdagvoormiddag naar de bibliotheek. Tijdens dit bezoek gaan we werken in de boekenhoek. De kleuters leren een bewuste keuze maken. Na een bepaalde tijd (10 min) komen we samen in de kring zitten, stoppen we de boekjes achter onze rug en bespreken we beurt om beurt de kaft van het boek. We proberen de inhoud te voorspellen en verwoorden waarom we dat specifieke boek gekozen hebben. Natuurlijk is er ook tijd om naar een leuk verhaal te luisteren.

  Klasafspraken

  Afscheid nemen

  De school begint om 8.55. De start van de dag is een belangrijk moment voor de kleuters. Probeer daarom op tijd naar school te komen en het afscheid kort te houden. Mocht je een vraagje hebben voor de juf kom dan even wat vroeger zodat je de juf voor schooltijd kan spreken.

  Wat moet er in de boekentas?

  Brooddoos met lekkers, fruit, koekje. Eventueel ook drinken. (op school kan er gratis fruitsap, chocomelk, melk of water verkregen worden). Snoep en chocolade zijn verboden (zie schoolreglement).

  Postmapje

  Indien je als ouder een vraag hebt voor de school of de juf, mag je deze ook opschrijven en in het postmapje steken.

  De juf reageert dan zo snel mogelijk.

  Speelgoed

  De juf heeft liever niet dat er speelgoed mee naar school gebracht wordt. Het kan uitzonderlijk wanneer het past binnen het thema. Speelgoed van thuis gaat op de kast en er mag niet mee gespeeld worden.

  Turnen

  Op donderdag en vrijdag hebben onze kleuters turnen.